IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетите на GE и Google повишиха щатските акции

Акциите на General Electric поскъпват силно след публикуването на финансовите й резултати

17:55 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетите на GE и Google повишиха щатските акции

Силните финансови резултати на General Electric и Google успяха да засенчат загубата на Bank of America и помогнаха на водещите индекси в САЩ да се повишат в началото на сесията.

General Electric е постигнала 31% увеличение на печалбата си от основни дейности и първото увеличение на продажбите през последните девет тримесечия. Другите новини за компанията показаха, че главният изпълнителен директор на General Electric Джефри Имелт е номиниран да оглави нов икономически съвет към Белия дом.

След края на вчерашната сесия излязоха и тримесечните отчети на Google, които показаха 29% увеличение на печалбата за последното тримесечие на 2010 година. Много по-голямо оживление обаче предизвика новината, че съоснователят на Google Лари Пейдж ще замени на поста на главен изпълнителен директор Ерик Шмид.

Загубата на Bank of America, макар и очаквана от пазарните анализатори, се оказа по-голяма от очакваното. Акциите на Bank of America поевтиняват с 0,6%, тези на Google се повишават с 0,6%, а книжата на General Electric поскъпват силно с 5,6%.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,5% до 11 880 пункта час и половина след началото на сесията. С 0,5% до 1 287 пункта напредва и S&P 500, а на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite добавя 0,3% до 2 712 пункта.

Поредицата от корпоративни новини от САЩ днес разкри още, че музикалната компания Warner Music ще търси купувач с помощта на инвестиционната банка Goldman Sachs. Акциите на Warner Music се повишиха с 21% след съобщението.

Освен Google и друга голяма технологична компания – HP, обяви промени във висшия си мениджмънт. Петима нови директори ще се присъединят към управителния съвет на най-големия производител на компютри в света на мястото на мениджъри, близки до бившия й изпълнителен директор Марк Хърд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още