IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат два варианта за концесия на Централна баня в София

При единия вариант концесията е за 12 години, при другия - за 15, като исканата инвестиция от концесионера е 6 млн. лв.

18:06 | 25.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат два варианта за концесия на Централна баня в София

Два варианта се предлагат за концесионирането на Централната минерална баня в столицата. Докладът с предложението беше разгледан днес от съветниците от комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет, съобщи БТА.

Първото предложение на консултанта за концесионирането на Централната баня е то да е за срок от 12 години, като за целия период няма да се дължи концесионна такса. Исканата инвестиция от бъдещия концесионер е 6 милиона лева за първите две години, а за останалия 10-годишен период - общо 320 хиляди лева.

Вторият предложен вариант е за концесия със срок от 15 години. При нея за всяка година ще се плащат по 160 хил. лева концесионна такса, като инвестицията за първите две години ще е също 6 милиона лева, а за останалите 13 години - общо 640 хил. лева.

Идеята на общината е над 5600 кв. м от Централна баня да се превърнат в спа център, а останалите 7 хил. кв. м да са Музей на София, ремонтиран със средства по Оперативна програма "Регионално развитие", за които общината кандидатства с проект.

Предстои предложението на консултанта за концесионирането на обекта да бъде оформено в доклад и да се разгледа от Столичния общински съвет. Това ще е третият път, в който ще бъде обявен конкурс за избор на концесионер на банята.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още