IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Атаката е срещу мен, за да дестабилизират правителството

Вижте коментара, който премиерът направи на поредните записи по време на заседанието на Министерски съвет

16:40 | 27.01.11 г. 1
Борисов: Атаката е срещу мен, за да дестабилизират правителството

По време на днешното заседание на правителството Бойко Борисов е коментирал последните огласени разговори между него и директора на агенция „Митници“ Ваньо Танов от вчера. Премиерът е заявил пред министрите от кабинета:

„Атаката е срещу мен, просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка. Само че когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички.

Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм – да правят компромати, компилации, да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора.

Забележете, всички до този момент ме обвиняваха, че аз еднолично назначавам министри, депутати, областни, кметове, заместник-министри, всичко. Сега се оказва, че едно момче, което при предишното правителство е било на пътнически терминал, обикновен – най-ниската длъжност в митниците, работело там, е преместено на друг терминал. Значи, при предишното правителство той може да е митничар, а когато ние идваме на власт, аз в случая, някой решава, че трябва точно него да го махнат!? И точно този разговор от стотиците разговори, които съм водил с всеки един, точно това излиза в публичното пространство.

Аз съм убеден, че това не е случайно, че това е една много добре подготвена операция. Аз съм убеден, че когато излязат и решенията и проверките от тези експертизи, защото има един елементарен начин да се засече достоверността на един разговор, като се види от разпечатката съответно на мобилния оператор, колко е продължителността на разговора. Там машините са капсуловани, отбелязва започването и завършването на разговора, защото от там си взимат парите, а ние съответно ДДС от разговори. И аз съм убеден, и вие ще се убедите, и всеки ще може да си го провери това, когато излезе официално информацията, че разговорът, който водя по дадена тема, след това се удължава със 120-130-150 секунди. И в него се появяват думички или изрази, които просто ни омаскаряват.

Повтарям, ако аз съм искал на този човек да му правя кариера или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа „този ще го назначиш там”. Няма да казвам „проверете този случай”. На най-ниската длъжност в митницата, на един човек…!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?! Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме. А подбират един или два и манипулират разговора, защото им е изгодно.

Представяте ли си какъв битовизъм. За тези, които заменяха хиляди декари по морето, и ние със Закона за заменките ги ликвидирахме тези заменки. Питам и искам вие да сте убедени, да знаете какво стои срещу нас. Някой излиза и казва „пратиха ми по пощата един материал”, който почти не се разбира какво пише, но всички изведнъж го тиражират.

Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът – че от хилядите, хилядите служители на митницата, които са назначени от бившите правителства, аз за един съм се обадил да му кажа, че не е хубаво да го уволнят, защото предишното правителство го е назначило – значи е бил добър. А точно моите хора, да ги наречем, точно този, който е един единствен, и точно този разговор за този излиза в публичното пространство. А за хилядите, които съм казал да уволнят, да махнат, разпоредил операции по тях, това не излиза. Не излизат и лобизмът от други политически партии в митниците, там не излизат.

Но, искам да сте убедени, че това изобщо няма да ме разколебае. И това, което снощи със Дянков и с митниците говорихме - пълна концентрация, събиране на приходите до стотинка, борба не само в петрола и бензините и нафтата, това, което се прави, връзването на всичките тези фискални апарати. В аптеките също трябва да се направи и се прави. В цигарите, включително, ако трябва, да се направят само пунктове, откъдето може да се купуват цигари. И където да сложат митничар, граничар, полицай и камера заедно. И само оттам ще може да се купуват официално цигари. До край ще отидем с тези хора. Това, което е било, няма да им се върне. Те просто искат да ме изкарат и мен, и вас, маскари като предишните.

Искат да ни направят плахи. Искат по този начин, нали виждате – смешно било, жалко било. Кое е смешно, кое е жалко?

Мобилизирате се максимално, с работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна. Това да ни е кусурът".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
jamiemirror
преди 13 години
Що за език от един премиер?!Та това е човек от най-ниско стъпало в пожарна или полиция... По неговите думи излиза че правителството е приятелска дружинка - каквато е и реалността!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още