IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ван Ромпой свиква извънредна среща на върха на лидерите от еврозоната

"Поканих държавните и правителствените ръководители от еврозоната на среща на върха в Брюксел на 11 март вечерта", пише в профила на политика в Twitter

21:29 | 09.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Ван Ромпой свиква извънредна среща на върха на лидерите от еврозоната

Държавните и правителствените ръководители на 17-те страни от еврозоната ще съберат на извънредна среща на 11 март, за да обсъдят план за действие, чиято цел е да бъдат избегнати нови дългови кризи, обяви днес президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от Франс прес.

"Поканих държавните и правителствените ръководители от еврозоната на среща на върха в Брюксел на 11 март вечерта", пише в социалната мрежа Twitter президентът на ЕС.

Вчера пред Европейския парламент ван Ромпой заяви, че лидерите ще се срещнат "в средата на март".

Междувременно дипломатически източник пък съобщи пред АФП, че срещата най-вероятно ще бъде на 13 март (неделя), но допълни, че няма официално потвърждение.

Принципно решение за такава среща бе взето на срещата на върха на ЕС в петък миналата седмица, но тогава не бе уточнена датата.

Лидерите на страните от еврозоната се събират на високо равнище, отделно от редовните срещи на ЕС, по изключение. Този формат бе въведен през есента на 2008 година във Франция - в разгара на финансовата криза.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
balkando
преди 13 години
Тези срещи ще трябва да зачестят. Някои широкопръсти политици бяха понавели глави, но явно само са чакали да мине време, за да се опитат да подкарат държавите си по стария начин.п.п. В заглавието има една излишна дума "среща", а в първото изречение липсва едно междуметие "се" в "ще срещнат".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още