IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП за 2010 година и данните за платежния баланс на фокус през седмицата

Сред по-важните икономически данни през седмицата е и нивото на инфлацията за януари, което ще бъде публикувано от НСИ във вторник

08:05 | 14.02.11 г.
БВП за 2010 година и данните за платежния баланс на фокус през седмицата

В понеделник (14 февруари 2011 г.) Българската народна банка (БНБ) ще обяви данните за платежния баланс за декември 2010 г., който ще включи както вече обявените данни за 45% ръст в износа и намалява на търговския дефицит през декември, така и други важни показатели като приходите от туризъм, привлечените и платени заеми, трансферите от българи в чужбина и други.

Във вторник (15 февруари) НСИ ще обяви експресни оценки за БВП през четвъртото тримесечие на 2010 г. и за цялата 2010 г. Последните очаквания на правителството за 2010 г. са за ръст от 0,7%, а според ЦИР той ще бъде около 1%.

Също във вторник НСИ ще обяви данни за инфлацията през януари 2011 г., а БНБ ще публикува отчет на лизинговите дружества за четвъртото тримесечие на 2010 г.

В сряда (16 февруари) започва търговията с правата за участие в увеличението на капитала на Инвестор.БГ АД.

В този ден БНБ ще публикува отчетите на дружествата специализирани в кредитиране, а НСИ ще представи втората си оценка на селското стопанство през 2010 г.

В четвъртък (17 февруари) започва търговията с правата за участие в увеличението на капитала на Асенова крепост АД, за тогава е насрочено и общо събрание на Септона България АД. В същия ден БНБ ще публикува отчетите на инвестиционните фондове.

На 18 февруари, петък, НСИ ще обяви данни за наетите лица и средната работна заплата по предварителни данни за 2010 г. Ще бъдат обявени и цени на производител в селското стопанство през четвъртото тримесечие и цялата 2010 г.

За петък са насрочени и общи събрания на Ломско пиво АД и Тодоров АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още