IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Досега 15 фирми са закупили документи за конкурса за обследване на АЕЦ Козлодуй

Целта е удължаване на ресурса на 5-ти и 6-ти блок на атомната централа

17:10 | 11.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Досега 15 фирми са закупили документи за конкурса за обследване на АЕЦ Козлодуй

Към момента общо 15 компании са закупили тръжни документи за участие в конкурса за избор на консултант за удължаване на ресурса на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй, съобщиха от централата.

От там уточниха, че АЕЦ Козлодуй ЕАД, като възложител на обществени поръчки, е обявила процедура на договаряне с предмет: “Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй”.

Процедурата беше обявена на 17 февруари тази година, а срокът за закупуване на документация е до 9 май 2011 г. Това значи, че има възможност още фирми да закупят документация за участие в конкурса, но това не ги задължава да участват в него.

Заявления за участие в конкурса се приемат до 19 май 2011 г. На следващия ден (20 май) подадените заявления ще бъдат разгледани от комисия, определена със заповед на изпълнителния директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД.

Към настоящия момент тръжни документи са закупени от седем чуждестранни фирми (западноевропейски, руски и американски) и от осем български. Към този момент, в съответствие с разпоредбите на Закона за обществените поръчки, възложителят няма право да огласи юридическите лица, закупили документация.

От АЕЦ Козлодуй припомнят, че основните изисквания към кандидатите са:

- изпълнителят да представи ясни и убедителни референции за изпълнени комплексни анализи и цялостни проекти за продължаване на срока на експлоатация на дайстващи атомни електроцентрали, приети от регулаторните органи на страни от Европейския съюз;

- използваната методология да съответства на препоръчителните документи на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и на приетите стандарти и регулаторни изисквания за атомни централи в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
Нали Бойко каза, че трябва да построим Белене, щото Росатом решавали дали да удължат експлоатационния срок на Козлодуй и щели напук да го изкарат негоден, кви са тука сега тия 15 фирми :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още