IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на сделката за Mall of Sofia е около 110 млн. евро?

От компанията купувач беше отказан коментар с аргумента, че цената е конфиденциална

18:15 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на сделката за Mall of Sofia е около 110 млн. евро?

Цената по сделката за закупуването на Mall of Sofia може би е около 110 млн. евро, съобщава специализираното издание PropertyEU, цитирайки източници, запознати със сделката.

От друга страна, различни източници през последните седмици цитираха цена между 120 и 130 млн. евро.

Наскоро излезе информация, че купувачът - германската Degi Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds m.b.H. (Degi), може да е отложил покупката.

При запитване от страна на Investor.bg преди дни от компанията нито потвърдиха, нито отрекоха, като казаха, че “преразглеждат всички детайли по сделката” предвид сложната икономическа обстановка.

Тогава отказаха да дадат информация за очакваната цена, коментирайки, че тя е “конфиденциална”. Сега не бе възможно да се осъществи връзка с компанията.

Изданието цитира говорителя на компанията Дитмар Мюлер, който казва, че в момента се претеглят внимателно всички фактори като потреблението на българския пазар, наемните нива и ситуацията на инвестиционния пазар, за да се прецени “дали да се продължи със сделката или не”.

Преговорите със сегашните собственици на търговския център, GE Real Estate и Quinlan Private, се планира да бъдат подновени през първото тримесечие на 2009 г.

GE и Quinlan придобиха имота в поредица от сделки от първоначалните инвеститори, израелските компании Ocif и Aviv, през 2006 г. общо за около 100 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още