IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са алтернативите на биткойна?

Силната конкуренция застрашава лидерската позиция на нашумялата електронна валута

08:37 | 09.01.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кои са алтернативите на биткойна?

"Повечето хора са съгласни, че виртуални валути са тук и ще се задържат на пазара", заявиха наскоро пред CNBC близнаците Уинкълвос.

Нашумялата криптовалута биткойн, използвана за обмен на стоки и услуги, не е подкрепяна нито от централна банка, нито от правителство. "Производството" на биткойни се осъществява посредством компютър, решаващ сложен математически казус в процес, известен като "миньорство".

Виртуалната валута не се радва на голяма подкрепа от страна на политици, регулатори и представители на медиите, въпреки че несъмнено приковаваше вниманието през 2013 г. Първият голям скок бе направен през април, когато цената достигна 200 долара. Впоследствие възходящият тренд продължи, за да бъде достигнато равнище от 1 000 долара за брой в края на ноември.

Биткойнът може и да е безспорният лидер сред дигиталните валути в момента, но според близнаците Уинкълвос и в света на електронните парични средства има силна конкуренция.

И така - кои са алтернативите на биткойна?

 

*Изготвената от CNBC класация представя някои от най-големите хитове сред дигиталните валути, включително и вече несъществуващи предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 10 години
Дори и чакъла и краставиците са нещо реално и могат да се употребят за строителство или храна, но биткойна дори не е и въздух под налягане а само илюзия!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
avramcho
преди 10 години
освен чакъла , и"кривите краставици" също са добър вариант
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
чакъла например е интересна алтернатива :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още