IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН спря временно търговото предложение за Складова Техника

На заседанието беше взето решение за вписване на емисия акции, издадени от „Фазан” АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството

17:43 | 31.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Фаворит Холд” АД за закупуване на акции на „Складова Техника” АД от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията от провелото се на 30 май заседание на Комисията.

Обект на търговото предложение са 5 819 броя акции от капитала на „Складова техника” АД, представляващи 2,06% от капитала на дружеството. Цена за една акция, предложена от търговия предложител, е 28,40 лв.

Регулаторът също така отказа да предостави на ЗД „Бул Инс” АД административната услуга утвърждаване на избора на „Ейч Ел Би България” ООД  и „Одит консулт 2004” ООД като одитори, както и спира производството до заплащането на сумата  от 243,5 хил. лв., натрупани от имуществени санкции по влезли в сила наказателни постановления и натрупани лихви.

Комисията прие на първо четене проект на Наредба за определяне на регулираните пазари от трети държави, които са еквивалентни на регулираните пазари или многостранни системи за търговия в държава – членка на Европейския съюз или в друга държава, която е страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Проектът на Наредбата, както и мотивите, са публикувани на страницата на КФН в раздел „Нормативна уредба” – „Обществени консултации”. Срокът за съгласуване на проекта е 30 дневен - до 30.06.2017 г.

Регулаторът не издаде окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от Олег Прокопиев за закупуване чрез инвестиционен посредник „Първа финансова брокерска къща” ЕООД на акции на „ЕкоИнвест Холдинг” АД, гр. Козлодуй, от останалите акционери на дружеството.

Обект на изкупуване са 96 607 бр. акции от капитала на „ЕкоИнвест Холдинг” АД, представляващи 8,35% от капитала на дружеството. Цена за една акция, предложена от търговия предложител, е 2,00 лв.

На заседанието беше взето решение за вписване на емисия акции, издадени от „Фазан” АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията е в размер на 592 866 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още