IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на туризма отчита удължаване на летния сезон по морето

През май 2016 г. е регистриран 29% ръст на туристите в Бургаска област, а през септември ръстът е с близо 25 на сто

16:05 | 20.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма отчита удължаване на летния туристически сезон по морето през миналата година. През май 2016 г. е регистриран 29% ръст на туристите в Бургаска област, а през септември ръстът е с близо 25%, посочват от пресцентъра на министерството.

За миналата година в категоризираните места за настаняване с поне 10 легла в областта са реализирани над 9,2 млн. нощувки, което е близо 22% повече от предходната, а приходите от тях са над 444 млн. лв., или с 23% повече на годишна база. 

Наблюдава се завръщане на немските посетители, които бележат ръст от 30%, а италианските - с 60%. Двойно повече са били българските туристи през минала година”, посочва заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, цитирана от пресцентъра.

Според нея прогнозите могат да бъдат надхвърлени през настоящата година.

Заместник-министърът участва в откриването на туристическата борса „Вашата Ваканция 2017“, която се провежда за 15-ти път в Бургас.

Акцентът тази година е ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма.

Новите туристически обекти и маршрути ще бъдат представени в Бургас както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната.

Туристическа борса „Вашата ваканция“ се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма.

Тази година има участници само от България, тъй като акцентът се поставя върху вътрешния туризъм. Представят се туристически обекти, пакети и маршрути от цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още