IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Варна започва производство на радари за Япония

Завод „Черно море” АД работи предимно по стратегически договори с партньори от НАТО

13:37 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Варненският радиозавод „Черно море” АД започва производство на радари за морската брегова охрана на Япония и първата поръчка вече е изпълнена. Това съобщи за в. „Черно море” инж. Петьо Милков, изпълнителен директор на завода.

Това е началната стъпка към организиране на съвместно производство, с което да излезем заедно на международния пазар, казва той.

По думите му в Япония познават производството на варненския радиозавод, който е единственият производител на радари у нас.

„Производството на брегови радар, който ще бъде многофункционален, ще се извършва във варненския завод и заедно ще го продаваме на международния пазар“, казва инж. Милков.

Точно такъв продукт е бил произведен за системата за брегова охрана на България през 2010 г. Тогава по цялото Черноморско крайбрежие бяха разположени и видео- и термовизионни системи, както и мобилни  средства за наблюдение.

Варненският радиозавод работи предимно по стратегически договори с партньори от НАТО. "Работим и с руска  фирма с предмет на дейност брегова охрана", допълва инж. Милков.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още