IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи за безработни в САЩ се понижават до около 40-годишно дъно

Броят на подадените документи остава под 300 хил. вече 83 поредни седмици, което е най-дългата серия от 70-те години на миналия век

16:54 | 06.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица, се понижават до 40-годишно дъно миналата седмица – сигнал, че служителите задържат работници и че заетостта продължава да расте, съобщава Wall Street Journal.

Подадените документи, които са показател за съкращенията, се понижават с 5000 до сезонно изгладени 249 хил. през седмицата, приключила на 30 септември. Това е най-ниската стойност от средата на април, когато тя беше на 43-годишно дъно.

Икономистите, анкетирани от Wall Street Journal, очакваха подадените молби да са около 255 хил. 

Броят на документите за предходната седмица, приключила на 23 септември, остават без ревизия на ниво от 254 хил.

Четириседмичната усреднена стойност, която изглажда волатилността между седмиците, се понижава с 2 500 до 253 500. Това е най-ниската стойност от декември 1973 г.

Броят на подадените молби остава под 300 хил. вече 83 поредни седмици, което е най-дългата серия от 70-те години на миналия век.

Пазарите очакват ключовия доклад за ръста на заетостта в петък. Според икономистите, анкетирани от WSJ, компаниите в САЩ извън земеделието са добавили 170 работни места през септември.

В сряда излезе докладът на ADP и Moody’s Analytics, според който частният сектор добавя 154 хил. нови позиции през деветия месец на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Благодаря ви за тази статия. Очевидно четете коментарите ми. Е то това е задължително, защото все пак трябва да бъдат модерирани. И аз понякога си изпускам нервите, но поне през последните месеци се старая да пиша колкото може повече под статиите за икономика и се старая да избягвам тези за политика. Защото там и без това е голяма навалица. Може да ви прозвучи малко самонадено, но аз съм един от добрите макроикономисти и се радвам, че съм в този сайт. Искрено се надявам да допринасям поне малко с качество и добър тон. Преди вас бях в един още по добър сайт - на Светлин Минев, но той по едно време премахна изобщо възможността за коментиране, понеже някои колеги доста се си изпокораха. Иначе Светлин е много велик и съм научил много неща от него. Благодаря ви. Бъдете здрави и не се впечатлявайте много много
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още