IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на Amazon се доближава до 1000 долара

Новият отчет на компанията се прие добре от инвеститорите

13:03 | 28.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на акциите на американската компания за електронна търговия Amazon се доближи до 1000 долара, пише CNN.

Стойността на книжата се повиши с над 4 на сто по време на следборсовата търговия в четвъртък, след като компанията отчете силни финансови резултати. Така една акция на компанията се търгуваше на цена от 960 долара.

Продажбите на компанията продължават да са особено силни и да надминават очакванията на Wall Street. Общите приходи от продажби достигнаха 35,7 млрд. долара през първото фискално тримесечие, което представлява ръст от 23 на сто спрямо същото тримесечие година по-рано.

Всичко това беше насърчено от основния бизнес с електронна търговия на Amazon, както и от нейния бизнес с облачни услуги – Amazon Web Services. Приходите от последния са нараснали до 3,7 млрд. долара, което е над генерираните 2,6 млрд. долара година по-рано. Скорошната сделка за 1 млрд. долара със Snap също е сред добрите новини за подразделението.

Amazon отчете печалба от 724 млн. долара за тримесечието, което го прави осмото поредно, в което тя излиза на печалба.

Това е впечатляващо, като се имат предвид скъпите инвестиции на Amazon в изграждането на хардуер, разработването на оригинално съдържание и отваряне на магазини.

Освен това компанията продължава да инвестира в своите центрове за доставки и да наема нови служители в тях. През януари Amazon заяви, че планира да наеме още 100 хил. души на пълен работен ден в САЩ в рамките на следващите 18 месеца.

Същевременно Amazon внимателно работи по своята международна експанзия, особено в Близкия изток, с придобиването на Souq – утвърдена в региона компания за електронна търговия. В Индия Amazon пусна услуги, свързани с тази локация, включително 18 нови оригинални индийски сериала. Компанията вече оперира в Мексико и Бразилия, макар че не бърза да се насочи към други страни в Латинска Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още