IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еманюел Макрон осъди оттеглянето на ръководителя на Alcatel-Lucent

По думите му е недопустимо напускането на Майкъл Комбс в момент, в който трябва да се финализира поглъщането на Nokia

18:15 | 02.09.15 г.
<p>
	Еманюел Макрон.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Еманюел Макрон. Снимка: архив Ройтерс

Френският министър на икономиката Еманюел Макрон увеличи натиска си върху бившия главен изпълнителен директор на Alcatel-Lucent Майкъл Комбс, описвайки неговото оттегляне от компанията преди финализирането на поглъщането на Nokia като „шокиращо“ и „лошо корпоративно поведение“, предава Ройтерс.

Комбс напусна компанията за производството на телекомуникационно оборудване тази седмица, за да стане главен оперативен директор на оператора на телекомуникационни мрежи Altice и председател на френското ѝ дъщерно дружество Numericable-SFR.

Комбс беше остро критикуван, след като френският седмичник Le Journal du Dimanche заяви, че той може да получи еквивалента на около 15 млн. долара в акции на Alcatel до 2018 г.

Френският финансов регулатор AMF заяви във вторник, че разследва дали пакетът отговаря на законовите изисквания.
"Не е нормално шефът на една толкова компания да е първият, който скача от кораба. Господин Комбс ръководеше сливането на Alcatel-Lucent и Nokia, което ние подкрепяхме“, коментира Макрон пред репортери след седмичното заседание на кабинета.

„Така че нито е разбираемо, нито приемливо, че господин Комбс реши днес да напусне компанията, когато сделката дори не е завършена“, допълни той. По думите му това е недопустимо, както от морална гледна точка, така и от гледна точка на правилното функциониране на компанията.

"Случаят е шокиращ и по-специално става дума за случай на лошо корпоративно поведение. Когато управляваш компания като тази, придвижваш сделката до края“, заяви Макрон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още