IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се готви да построи огромна централа в Лондон

Компанията възроди проекта си от 2013 г., който тогава отложи, защото искаше нещо много по-амбициозно

20:21 | 10.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Alphabet, компанията майка на Google, търси строителна фирма, която да изгради новата ѝ централа в Лондон, след като възроди плановете си по проекта, твърдят двама източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Технологичният гигант е поканил различни строителни компании, които да кандидатстват за изграждането на проекта, одобрен през 2013 г., а по-късно отложен за по-амбициозно развитие, твърдят източниците, пожелали анонимност.

Google има за цел да започне изграждането на централата си преди края на следващата година, допълват те. Говорителката на Google е отказала да коментира въпроса.

Два месеца след като Google спечели одобрение за изграждането на сградата с площ от 85 хил. кв. метра, близо до жп гара King’s Cross, компанията се отказа от плана, който включваше писта за бягане на покрива. Компанията иска да създаде „нещо, което е още по-добро“, обяви тогава Джо Борет, ръководител Недвижимо имущество и строителство в Google.

Решението да започне да търси изпълнител на проекта подчертава колко привлекателен е Лондон за технологичните компании, дори след решението на британците страната им да излезе от Европейския съюз.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
Nathan
преди 7 години
Вероятно Алфабет се готви да пренесе дейността си от Ирландия във Великобритания, тъй като последната след излизането си от ЕС ще става офшорна зона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още