IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консорциум, воден от Bain Capital, е подал ревизирана оферта към Toshiba?

Преговорите с Western Digital са в застой, твърдят източници

14:35 | 30.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Консорциум, воден от Bain Capital и включващ Apple, е предложил ревизирана оферта в последния момент за звеното с чипове на Toshiba, което е на стойност около 2 трлн. йени (18,2 млрд. долара), твърди източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.

Apple, която е ключов клиент на Toshiba, е нов член на консорциума, който включва и южнокорейския производител на чипове SK Hynix.

Източникът е пожелал да остане анонимен, тъй като няма право да коментира темата.

Преразгледаната оферта, за която първо обяви японската телевизия NHK, идва в момент, в който източници твърдят, че преговорите между Toshiba и водения от Western Digital консорциум, който предложи оферта от 1,9 трлн. йени, са в застой.

Източници, запознати с въпроса, твърдят, че двете страни е малко вероятно да сключат сделка до крайния срок, който са си поставили – този четвъртък. Причина за това може да стане неразбирателство за размера на потенциалния бъдещ дял на Western Digital.

NHK твърди, че съгласно новото предложение Bain и Toshiba ще имат по 46% дял от звеното.

Toshiba е заявила, че не може да коментира процеса по продажбата веднага. Представители на Bain и Apple не са открити веднага за коментар.

Японският конгломерат се опитва от месеци да продаде подразделението си, в опит да покрие загубите от милиарди долари, свързани с нейното американско звено Westinghouse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още