IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните услуги насърчиха приходите на Alibaba

Компанията се радва на 32% ръст на приходите през последното тримесечие

15:28 | 27.10.15 г.
<p>
	Основателят и изпълнителен директор на&nbsp;Alibaba&nbsp;Джак Ма. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Основателят и изпълнителен директор на Alibaba Джак Ма. Снимка: архив Ройтерс

Alibaba Group Holding обяви, че приходите ѝ са отбелязали по-голям ръст от очакваното – с 32%, през тримесечието, което завърши през септември. Добрите резултати са насърчени от увеличаването на мобилните ѝ приходи, пише Wall Street Journal.

Цената на акциите на компанията нарасна с 29,5% през този месец, но все още не е достигнала цената от 120 долара за брой, която регистрира миналия ноември.

Alibaba обяви още, че е изкупила обратно акции на стойност 2,74 млрд. долара през миналото тримесечие, след като обяви кампания за обратно изкупуване на акции за 4 млрд. долара през август.

Гигантът страда от отслабването на китайския онлайн пазар за търговия на дребно, докато води битка с конкурентите си за повече мобилни потребители. Валутните колебания в Китай също оказват влияние на компанията.

През тримесечието, приключило на 30 септември, приходите на компанията се увеличиха с 32% до 3,49 млрд. долара, надминавайки очакванията на анализаторите за 3,34 млрд. долара.

Печалбата нарасна до 3,57 млрд. долара, или 1,40 долара на акция, благодарение на печалбата от 2,93 млрд. долара при преоценката на Alibaba Health. Като се изключи това и няколко специални елемента, печалбата на акция достигна 57 цента на акция. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха 54 цента печалба на акция.

Alibaba обяви, че брутният обем на стоките в нейните китайски онлайн пазари е нараснал с 28% спрямо предходната година. Приходите от мобилни услуги са се увеличили със 183% до 1,66 млрд. долара.

Компанията се радва на ръст от 128% на приходите от облачни услуги и интернет инфраструктура спрямо същия период миналата година, които достигнаха 102 млн. долара през последното тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още