IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

New York Times и Google с общ проект за виртуална реалност

Над 1 милион картонени каски Google Cardboard ще бъдат раздадени на абонати на хартиеното издание

21:40 | 20.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Google</em></p>

Снимка: Google

Вестник New York Times и Google обявиха днес планове да работят заедно по проект за виртуална реалност, който предвижда да бъдат раздадени над един милион картонени каски Google Cardboard на абонати на изданието, съобщи Франс прес.

Нискотехнологичното устройство, което се продава за 4 долара и позволява на хората за гледат видео с високо ниво на усещания на смартфоните си, ще бъде раздавано на абонати на хартиеното уикенд издание на New York Times на 7 и 8 ноември. Освен това някои абонати на онлайн изданието ще получат по имейл промоционални кодове за безплатно устройство.

New York Times ще пусне филм за устройства с виртуална реалност за деца бежанци от войни, озаглавен "Прокуденият". Той ще може да се гледа с приспособлението, което се използва със смартфони.

"Прокуденият" е първият от много такива виртуално-реални филми, които изданието планира да представи на абонатите си, отбелязва New York Times.

Каската е малка, направена от картон с вградени очила. Кардборд работи със смартфони с операционна система Android и телефони на Apple, като превръща телефоните в екрани, обяснява Daily Mail. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още