IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Philips с 57% ръст на нетната си печалба

Бизнесът с технологии в сферата на здравеопазването е показал силни резултати през второто тримесечие

14:11 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Royal Philips отчете 57% ръст на нетната печалба за второто тримесечие, който се дължи на силното представяне на нейния бизнес с технологии в сферата на здравеопазването и на свиването на разходите, пише Wall Street Journal.

Нетната печалба за тримесечието, завършило в края на юни, възлиза на 431 млн. евро (473 млн. долара). Тя е с 57% над генерираните година по-рано 274 млн. евро. Коригираната печалба преди лихви и данъци е нараснала с 9 на сто до 544 млн. евро.

Приходите от продажби са се свили с 2% до 5,86 млрд. долара до голяма степен заради свиването на бизнеса с осветителни тела, който беше отделен чрез първично публично предлагане през май. Ръстът на сравнимите продажби е 3%.

Philips потвърди прогнозата си за финансовите си резултати за тази година, посочвайки, че очаква приходите ѝ да се подобрят през втората половина на 2016 г. Въпреки това компанията обясни, че е загрижена за „по-големите рискове, свързани с нестабилността на някои пазари“.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още