IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung изплаща компенсации на доставчиците на компоненти за Galaxy Note 7

Компанията не обяви каква сума се очаква да плати

09:44 | 18.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Aрхив Ройтерс</em></p>

Снимка: Aрхив Ройтерс

Южнокорейският технологичен концерн Samsung Electronics обяви, че ще компенсира доставчиците на компоненти за спрения от производство смартфон Galaxy Note 7 и ще обмисли възможността да им даде поръчки за други модели, предава Ройтерс.

Най-големият производител на смартфони в света обяви, че ще плати напълно за неизползваните части за Note 7, които вече са били произведени, че ще компенсира доставчиците за незавършените компоненти и ще плати за материалите, купени за създаването на части за Note 7.

Компанията обаче не разкрива колко очаква да плати общо.

Решението идва след като част от представителите на южнокорейските власти и на централната банка в страната изразиха опасенията си за потенциалното влияние на кризата с Note 7 върху икономиката на страната. Единият от заместник-министрите на финансите заяви, че случилото се може да нанесе удар на икономиката в рамките на третото и четвъртото тримесечие на годината.

Въпреки че повечето от смартфоните на Samsung се произвеждат в чужбина, компанията е ключов клиент на много голяма част от южнокорейските производители на компоненти, включително и на дъщерната компанията Samsung Electro-Mechanics.

Миналата седмица Samsung окончателно спря продажбите на самозапалващите се смартфони Galaxy Note 7 по-малко от два месеца след пускането им на пазара. Очаква се решението на компанията да изтрие 5,5 млрд. долара от оперативната ѝ печалба от третото тримесечие на 2016 г. до първото на 2017 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още