IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung тества батериите си в собствена лаборатория

Обичайно технологичните компании дават устройствата за външни тестове

14:48 | 18.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Батериите, които захранват устройствата на Samsung, включително тези на Galaxy Note 7, са тествани в лаборатория, която е собственост на самата компания, пише Engadget.

Въпреки че тестовете ѝ на батерии за телефони са сертифицирани от Американската организация на телекомуникационната индустрия (CTIA), сертифицираната лаборатория на Samsung всъщност се намира в нейните собствени съоръжения за изпитване на техника, за разлика от тези на Apple и Lenovo, които дават продуктите си за тестове от трети страни.

LG от своя страна твърди, че тества батериите си в чужбина, а Huawei – както на вътрешния си пазар, така и извън него.

CTIA проверява тези лаборатории, за да се увери, че те имат достатъчно квалифициран персонал, както и че тестовете са съобразени със стандартите. Освен това се грижи да няма неправомерно влияние от страна на производителите.

Батериите са тествани както самостоятелно, така и докато са вътре в устройството. Процесът се фокусира върху това как се държи батерията, докато се зарежда или по време на обаждания. Според Korea Test Lab, сертифицирана от CTIA лаборатория в Южна Корея, батериите също така са поставяни при високи температури, така че да се симулират летните горещини, като се проверява какви са шансовете от прегряване в такива условия.

Samsung все още разследва както точно се е случило с Note 7. Устройствата са използвали батерии от редица производители, включително и от нейното звено Samsung SDI.

Когато компанията изтегли 2,5 млн. бройки Galaxy Note 7 с батерии на SDI, както Samsung, така и Корейската агенция за технологии и стандарти обявиха, че батериите от друг доставчик – ATL – нямат същия проблем. Така беше предложена замяна с телефони с батерии на ATL. Въпреки това и тези телефони започнаха да се запалват.

Пред Wall Street Journal главният технологичен директор на CTIA Том Сауанобори заяви: „Сертифицирали сме над 1500 батерии. Това е първият първият път, в който имаме проблем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още