IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter дава възможност за персонализирани туитове

Социалната мрежа поглежда отвъд публичната комуникация между потребителите

15:15 | 21.11.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

По-рано този месец Twitter показа бъдещите функции на социалната си мрежа. Това се случи по време на събитието Analyst's Day, където дискутира промените в платформата и генерирането на приходи. Една от новите функции включва способността за лично изпращане на туит или т.нар. „директно съобщение“ и вече е активна, пише TechCrunch.

Twitter обяви, че благодарение на промяната потребителите ще могат да пишат лични послания до всеки от техните последователи в социалната мрежа.

На настолен комютър и през приложението TweetDeck опцията ще бъде достъпна при избиране на иконата „...More”, а след това избиране на „Share via Direct Message”. На мобилни устройства, включително такива с iOS и Android, при продължително докосване на екрана ще се появява същата опция.

Човекът, който получава подобен персонализиран туит, ще получава специално уведомление, а самото съобщение ще се появява директно в разговора.

Новата функция не е най-желаната от потребителите на Twitter, но ще бъде приятно допълнение за тези, които предпочитат личните разговори в социалната мрежа, тъй като ще позволи на потребителите да преминат от публично съдържание и отворени дискусии към по-лична комуникация.

Личните съобщения са особено популярни сред потребителите на мобилни телефони. Тенденцията е за поява на все повече приложения, които предлагат тази възможност за комуникация извън публичния интернет. Някои дори правят крачка напред с изтриването на съобщенията и снимките, когато разговорът приключи.

„Twitter вече е чудесно място за публични разговори. Сега личното обсъждане на нещата, които ви интересуват, е много по-лесно“, посочва Twitter в блога си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още