IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev предупреди, че ще съкрати хиляди хора заради сделката със SABMiller

Съкращенията ще засегнат 3% от общата работна сила на двете компании

16:03 | 26.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Белгийската пивоварна компания Anheuser-Busch InBev предупреди, че мегасливането ѝ със SABMiller може да доведе до загубата на хиляди работни места през следващите години, сочи документ, свързан със сделката, който е цитиран от Wall Street Journal.

Компанията обяви, че около 3% от общата работна силна на обединените компании ще бъдат съкратени, но това ще се случва постепенно, в рамките на тригодишен период след завършване на сливането.

Източник, запознат с подробностите, твърди, че се очаква съкратените да са около 5500.

AB InBev твърди, че в момента има около 150 хил. работници, докато тези на SABMiller са около 70 хил. В рамките на сделката SABMiller ще продаде повечето от своите активи.

AB InBev твърди, че в тези 3% не са включени служителите, които се занимават с продажби и част от офис мениджърите. Компанията посочва, че не е имала възможност да развие плановете си за интеграцията на работната сила за тези позиции заради регулаторни изисквания.

Миналия месец AB InBev обяви, че продължава работа по приключването на сделката за 100 млрд. долара през тази година.

Придобиването на SABMiller ще ѝ даде достъп до бързо развиващия се пазар на бира в Африка и ще ограничи зависимостта ѝ от САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още