IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костюми и кичури коса на Мерилин Монро отиват на търг

Те ще бъдат предложени за продажба през ноември в Лос Анджелис

21:30 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Два кичура коса на Мерилин Монро, както и нейни рокли, ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис на 19 и 20 ноември, съобщи AP.

Кичурите са част от колекцията на приятелката на Монро Фрида Хъл, която ги е взела от фризьорката ѝ с нейно съгласие. Предварителната им оценка е 8000 долара. Кичурите ще бъдат изложени на кораба “Куин Мери 2” по време на неговия курс от Ню Йорк до Саутхамптън през август тази година.

В рамките на аукциона ще бъдат предложени рокли и снимки на Мерилин Монро, които са от колекцията на творческия директор на “Actors Studio” Лий Страсбърг и на британеца Дейвид Гейнсбъро-Робъртс, който притежава най-много костюми на звездата.

Предварителната оценка на лотовете варира от 3000 до 600 хил. долара.

Сред предложенията е прозрачна черна рокля с мъниста и пайети, която актрисата е носила във филма “Някои го предпочитат горещо”. Ще бъде предложена и розова ленена рокля от трилъра “Ниагара”.

Наддаващите ще могат да се сдобият и със снимки на Мерилин Монро от премиерата на лентата “На изток от рая” през 1955 г.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още