IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мумията" разочарова с дебюта си в Северна Америка

Новата филмова продукция не успя да се изкачи до първото място в боксофиса

10:08 | 12.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: The Mummy Facebook page</em></p>

Снимка: The Mummy Facebook page

“Мумията“, амбициозната нова продукция на Universal Pictures, не успя да оглави боксофиса в Северна Америка и остана на втора позиция. На челното място застана хитът „Жената чудо“ на Warner Bros., пише Bloomberg.

"Мумията“, в който участва Том Круз, генерира 32,2 млн. долара приходи от продажби в САЩ и Канада, обяви ComScore. “Жената чудо“ пък събра 57,2 млн. долара в рамките на втората си седмица на лидерското място.

Още две продукции дебютираха тази седмица. Филмът на ужасите „То идва през нощта“ се класира шести, докато биографичният „Меган Лийви“, разказващ за жена ефрейтор от флота, се озова на осмо място.

"Мумията“, дело на филмовото подразделение на Comcast, се превърна в поредния нов летен филм, който разочарова американските фенове, въпреки участието на Том Круз в главната роля. На вътрешния пазар продажбите този сезон могат да се окажат най-лошите от десетилетия, твърдят анализатори. Това се дължи на факта, че досега са се появили само няколко хита.

Лошите отзиви за „Мумията“ се оказаха голям фактор за успеха на филма. Само 17% от отзивите на критиците за филма са положителни според RottenTomatoes.com. И все пак лентата успя да изпълни някои очаквания. Анализаторите от BoxOfficePro.com очакваха приходите на филма от този уикенд да достигнат 32 млн. долара. Продукцията струва 125 млн. долара, както и още десетки милиони за реклама.

"Мумията“ оглави боксофиса в 46 страни, включително в Китай, където събра 52,2 млн. долара, обяви Universal.

"То идва през нощта“, разпространяван от А24, дебютира с продажби в размер на 6 млн. долара. Филмът се радва на 85% позитивни отзиви в RottenTomatoes, а Hollywood Stock Exchange очакваше той да генерира 10,5 млн. долара в първия си уикенд по кината.

"Меган Лийви“ на Bleecker Street Media събра 3,78 млн. долара, а оценката на BoxOfficePro.com беше за 2,4 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 6 години
Страшно глупав филм гледах го до някъде в руски сайт и го махнах..сичко е анимация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още