IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin направи електрически Rapide S

Компанията ще предложи две версии на модификацията

11:32 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Aston Martin</p>

Снимка: Aston Martin

Aston Martin официално представи електрическата модификация на модела си Rapide S – RapideE. Засега това е само прототип, но до две години той ще бъде пуснат в производство, като първо ще се появи на пазара в Китай, а след това и в други държави.

Електрическият спортен автомобил ще се предлага в две версии. Едната ще е само със задно предаване и по мощност ще се приближава до бензиновия Rapide S, тоест около 560 к.с. Втората ще бъде със задвижване на четирите колела и ще развива между 800 и 1000 к.с.

В първия вариант с едно зареждане RapidE ще може да изминава около 200 мили (322 км), докато за втория все още няма данни. Цените на електромобила ще стартират от 200 000 британски паунда, като в Aston Martin разчитат да продават 400 такива коли годишно. От тях 100 са предназначени за Китай.

Aston Martin RapidE е разработен с помощта на компаниите Williams Advanced Engineering и ChinaEquity. Основната идея за неговото пускане на пазара е редуцирането на вредните емисии на гамата от модели на марката, която продължава да предлага автомобили с V12 атмосферни двигатели. По същата причина британците предии години направиха и малолитражката Cygnet, която се оказа пълен провал.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още