IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са автомобилите с най-малко вредни емисии?

След скандала с Volkswagen вниманието към вредните емисии на автомобилите нараства

15:27 | 02.10.15 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Cayenne S e-hybrid.&nbsp;<em>Снимка: Cayenne Webpage</em></p>

Cayenne S e-hybrid. Снимка: Cayenne Webpage

Ако търсите нов автомобил, начело в списъка Ви би трябвало да е една конкретна спецификация, а именно - емисиите на парниковите газове, коментира MarketWatch.

След като стана ясно, че Volkswagen е манипулирал тестовете за емисии на американската Агенция за защита на околната среда със специален софтуер, който е засегнал около 11 млн. дизелови автомобила, вниманието към вредните емисии на автомобилите нараства. Оказва се, че превозните средства на VW излъчват азотен окис в обем 40 пъти над допустимото, а това е газ, който може да доведе до здравословни проблеми като астма и дихателни затруднения.

Макар че производителите на автомобили продължават да произвеждат все повече хибридни автомобили или такива с алтернативно гориво, бензиновите и дизеловите коли все още са по-популярни сред купувачите. Въпреки че тези превозни средства са подобрили цялостната си ефективност по отношение на горивата, все още е важно е да се следи колко парникови газове излъчват те на галон изгорено гориво в името на околната среда и общественото здраве.

Изданието представя автомобилите за 2016 г. – както с алтернативно гориво или хибридни, така и бензинови, с най-ниските емисии по шест категории, определени от американската агенция за защита на околната среда. Основните тестове на администрацията включват проверки на нивата на въглеродния диоксид, метана, азотния оксид и флуорираните газове, които остават в атмосферата.

Автомобилите са категоризирани с оценка от 1 до 10 в класация за замърсяването на въздуха и емисиите на парниковите газове, като оценка от 10 е най-благоприятна за околната среда. Тестовете са валидни към юли 2015 г.

Вижте кои са автомобилите в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
stanislavr
преди 8 години
Без да изпадам в подробности, но тестовете по европейската директива включват 4 километра градски цикъл със студен двигател и средна скорост 20 км/ч (максимална 50 км/ч) + 7 километра извънградски цикъл със средна скорост 65 км/ч и максимална 120 км/ч. Акумулаторите на Панамерата стигат за 8-10 километра. Всичко е лъжа и измама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 0
balkando
преди 8 години
Почти всеки технически здрав автомобил е екологичен в първата част от хода на *** на газта и почти всеки става много неекологичен във втората част. Да не говорим как е при газ до ламарината. Особено за Порше с четири ауспуха и 300-400 коня. Там хибридната технология спира да дава резултати. )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 0
Един Българин
преди 8 години
Хубаво би било да се опитвате да "превеждате" и мерните единици в разбираеми за читателите. Галон не е само американска марка и стойностите са различни. Милята също не е особено разпространена единица за разстояние в България. Вярно е че всеки може да си ги превърне, но все пак ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
ike_mgg
преди 8 години
Ами емисиите възникващи при производството на ел. енергията някой смята ли ги?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още