IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen въвежда промени за част от постовете в компанията

На тях ще се работи на ротационен принцип, обявиха от фирмата

18:00 | 20.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Volkswagen планира да ограничи времето, в което служителите могат да заемат определени постове, обяви председателят на надзорния съвет пред германски седмичник. Решението е стъпка към подобряване на дейността на производителя на автомобили, предава Ройтерс.

През септември избухна голям скандал, свързан с факта, че компанията е манипулирала своите дизелови мотори. В резултат от всичко това VW загуби милиарди евро от пазарната си стойност и отстрани своя дългогодишен главен изпълнителен директор.

"Планираме някои позиции да са на ротационен принцип. Засегнатите от решението служители ще прекарват ограничено време на някои постове, преди да бъдат преместени на други", коментира председателят Ханс Дитер Пьоч в интервю за Welt am Sonntag.

По-рано този месец производителят на автомобили заяви, че само малка част от служителите е отговорна за инцидентите и няма никакви доказателства, че членовете на борда на директорите са били замесени в случилото се, което се превърна в най-голямата бизнес криза в историята на Volkswagen.

Пред вестника Пьоч посочи още, че увеличаването на ротацията на работните места ще бъде предизвикателство поради високата сложност на работата на някои от позициите, но допълни, че VW може да се възползва от експертизата на служителите в рамките на групата.

"По-лесно е да се каже, отколкото да се изпълни. Има само няколко служители, които могат да се справят с управлението на подразделението за контрол на двигателите. Но ние имаме такива хора в различните марки. Така например експертите в Audi могат да бъдат насочени към Porsche, а от Porsche към VW и т.н.", допълни още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
"...само малка част от служителите е отговорна за инцидентите и няма никакви доказателства, че членовете на борда на директорите са били замесени..." Да бе ...своеволия на психари пилоти ...психари инженери , иначе всичко си е ОК , ама стават случайности !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още