IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW Sharan получи мощен дизел със система 4х4

Миниванът вече може да тегли до 2400 кг.

13:52 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: VW</p>

Снимка: VW

Германският автомобилен концерн Volkswagen представи нова версия на минивана си Sharan. Тя е оборудвана с 2,0-литров турбодизелов мотор (TDI) с мощност 184 к.с., който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG и фирмената система за задвижване на четирите колела 4Motion.

Производителят определя новия силов агрегат като „идеално съчетание между спорт и практичност”. Максималният въртящ момент на 2,0-литровия TDI, познат от модела Golf TDI, е 380 Нм, които са достъпни при 1750 об/имн. Максималното тегло на тегления прицеп е 2400 кг, а обемът на багажника достига 2430 литра.

Автомобилът е оборудван с функцията Cam-Connect, която позволява да се следи състоянието на тегления товар. Благодарение на камера системата предава картина на екран в салона или на смартфона на водача. С цел подобряване на безопасността от Volkswagen са въвели някои ограничения, като камерата излъчва само статична картина, която се променя на всеки 5 секунди.

Видеокартината се предава единствено, ако миниванът е спрял или се движи със скорост до 5 км/ч. В салона е поставена също камера, която има за задача да следи за действията на возещите се на задните седалки деца.

Цените на новата версия на Sharan в Европа стартират от 44 000 евро. Предлага се и вариант Allstar с по-богато оборудване, който започва от 47 725 евро.

Още снимки - в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още