IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гимназисти могат да участват в конкурс за есе за дигитализацията и разплащанията

Авторът на най-доброто есе в конкурса ще говори на живо с робота хуманоид Pepper

21:21 | 27.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mastercard</em></p>

Снимка: Mastercard

„Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието“ е темата, върху която могат да разсъждават гимназисти от цялата страна на възраст от 14 до 18 години. В рамките на Световната седмица на парите и по време на Деня на финансовата грамотност Mastercard и JA България обявиха конкурс, който трябва да стимулира информираността на младите за развитието на съвременните технологии, съобщиха от международната компания за разплащания. 

"Голямата награда в конкурса е възможността за среща на живо с роботa хуманоид Pepper в демо зоната на Mastercard по време на технологичния форум Web.it в края на април тази година, който ще събере на едно място иновации от цял свят", съобщиха Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония, и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност в JA.

Те обявиха условията за участие и впечатляващата награда, както и допълнителните награди, предвидени за авторите на трите най-високо оценени есета.

Като част от Седмицата на парите Mastercard представи пред учениците и каква е ролята на електронните разплащания при управлението на паричните средства в рамките на Деня на финансовата грамотност, организиран от JA по проекта FIQ, в който Mastercard е един от бизнес партньорите.

„Ние вярваме, че бъдещото развитие на технологиите е в сърцата, умовете и ръцете на младите – те трябва да вдъхновяват разработването на иновации и приложението им в ежедневието. Затова съвместно с Junior Achievement инициираме ученически конкурс, който ще провокира интереса към иновациите и дигитализацията. Очакваме с нетърпение да видим тяхната визия по темата“, каза Ваня Манова.

„Радваме се, че имаме възможност да подкрепим Mastercard в тази инициатива. Вярваме, че младите са важен двигател на промените и потребител на новите технологии. Затова с удоволствие ще се запознаем с представата им за това как дигитализацията променя света, в който живеем“, допълни Джеймс Йоловски.

За да участват в конкурса, учениците трябва да изпратят текст с обем до две страници до 11 април, на адрес: ja.bulgaria@jabulgaria.org.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още