IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Атанас Герджиков е новият ректор на Софийския университет

Новият ръководител обеща ръст на средствата за най-стария университет у нас с 5 млн. лева годишно

19:12 | 17.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Проф. Атанас Герджиков е новият ректор на Софийския университет

Проф. Атанас Герджиков беше избран за новия ректор на Софийския университет, съобщи БНР. Той е професор по Римска литература, доктор на философските науки, бивш заместник-министър на образованието от правителството на НДСВ, също така и бивш заместник-ректор на Софийския университет.

В представянето на своята платформа проф. Герджиков заяви, че ще гарантира всичко, което обещава с готовността си да се отчита през Общото събрание на университета на всеки 2 години.

Новият ректор обеща и да увеличава парите за университета с 5 милиона лева всяка година извън парите за научни проекти. Припомни и, че преди 12 години е предложил администрацията на университета да се раздели от финансовата част, а в програмата му има мерки и за това как да се управлява собствеността на Софийския университет.

Атанас Герджиков се обяви и за увеличаване на възнагражденията на преподавателите, но посочи, че това не трябва става поравно.

Студентските съвети са монополисти, каза още той и допълни, че затова не са търсени от студентите и тяхната работа трябва да се активизира.

Проф. Герджиков ще настоява да се изготви и приеме стратегия за развитието на Софийския университет, който е най-стария в България, както и да се въведат атестации и диференцирано заплащане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още