IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackRock е готова да увеличи експозициите си към пазара на имоти в Китай

Компанията вижда добри възможности за навлизане на пазара

11:23 | 08.09.15 г. 2
BlackRock е готова да увеличи експозициите си към пазара на имоти в Китай

Инвестиционната група BlackRock е готова да увеличи експозициите си към пазара на имоти в Китай въпреки слабостта на икономиката и кредитната среда, съобщава Ройтерс, като се позовава на коментар на Джон Сондърс, който оглавява подразделението на компанията за инвестиции в имоти в азиатско-тихоокеанския регион.

Сондърс пояснява, че фондът ще се насочи към шопинг центрове и офиси клас А и Б в първостепенните и определени второстепенни градове.

“Възприемаме текущите проблеми като добра възможност за навлизане на пазара, вярваме, че така ще ни се предоставят добри възможности”, коментира той в интервю за информационната агенция.

Базираната в Ню Йорк BlackRock – най-голямата компания за управление на активи в света, управлява инвестиции за около 8 млрд. долара в Азия. От доста време обаче групата не е правила нищо съществено в Китай.

Сондърс посочва обаче, че картината е започнала да се променя. Растящите доскоро цени намаляват вече за период от порядъка 18-24 месеца.

Доходността от пазара на имоти в Китай е намаляла до около 6% през първата половина на тази година заради високите цени на земята и прекомерното предлагане, показват данните на консултантската компания Colliers. За сравнение, преди десетилетие доходността достигаше около 9 на сто.

Сондърс посочва обаче, че доходността е на доста добро равнище, като се има предвид, че се влошават капиталовите стойности.

Той подчертава, че има добри възможности в жилищния сегмент от пазара в континентален Китай.

Очакванията са през тази година китайската икономика да отчете най-бавния ръст от 25 години насам заради свитото търсене, свръхкапацитета и спада на инвестициите. Допълнителен натиск оказва и сривът на фондовия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още