IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Испания нарастват с най-бързия си темп от кризата насам

Възстановяването на пазара на имоти се ограничава до най-популярните туристически райони и столицата

15:31 | 09.09.15 г.
Цените на жилищата в Испания нарастват с най-бързия си темп от кризата насам

Цените на жилищата в Испания нарастват с най-бързия си темп от кризата насам, сочат данни от имотния регистър, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

През третото тримесечие цените на имотите в страната са нараснали с 5,12% на годишна база, показват данните. Спрямо предходните три месеца увеличението е 2,8%.

За сравнение, през второто тримесечие годишният ръст на цените достигаше 2,65%.

С последното увеличение цените на жилищата в Испания са вече с 29 на сто под пиковите равнища, достигнати преди срива на пазара. Регионалните вариации обаче са значителни, отбелязва изданието.

Възстановяването на пазара на имоти в Испания се ограничава до най-популярните туристически райони, където търсенето се увеличава силно, както и в столицата Мадрид.

Продавачите и купувачите вече също се адаптират към новата реалност. Много от купувачите, които изчакваха, вече влизат на пазара.

Експертите очакват плавният ръст на цените на имотите в Испания да продължи. Подкрепа на цените ще оказват ниските лихви, подобряването на достъпността на имотите, по-добрите условия по ипотечното кредитиране и устойчивото търсене от страна на чуждестранни купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още