IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank си нае нова централа в Лондон въпреки Brexit

Банката ще се нанесе в новия си дом след 2023 г. и ще обедини на едно място служителите си в британската столица

12:26 | 02.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Deutsche Bank е подписала договор за сграда в Лондон, която ще бъде новата централа на банката в града. Така финансовата институция потвърждава ангажимента си към Великобритания, макар и да обяви, че ще премести някои служители във Франкфурт заради Brexit, съобщава Financial Times.

Посредник по сделката е консултантската компания Landsec.

Сградата в лондонското Сити е с площ от малко над 5 млн. кв. м и все още е в строеж.

Най-големият кредитор на Германия, за който в Лондон работят над 5 хил. души, е наел сградата дългосрочно, за 25 години. Целта е да се обединят на едно място всички звена на банката в града, които в момента се намират в различни офиси.

На фона на амбициозната сделка на Deutsche Bank през миналата година френската Crédit Agricole предпочете да преподпише договора си за сградата в лондонското Сити, в която се намира в момента, за период от шест години.

ING обаче откри нов офис в близост до новата сграда на Deutsche през септември 2016 г. Lloyd’s също преговаря за нов офис, но и двете сделки са част от планове на банките за намаляване на наетите площи.

Deutsche ще започне да премества в новия офис персонала си, който остава в Лондон, след 2023 г., т.е. повече от 4 години след като се предполага, че Великобритания ще е напуснала ЕС.

Като цяло договорите за другите офиси на германския кредитор в Лондон изтичат през следващите няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още