IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейското първенство по футбол не е подкрепило хотелиерската индустрия в Париж

Ситуацията е коренно различна в сравнение с Милано, където световното изложение Expo донесе рекордни приходи и печалби на хотелите през 2015 г.

13:30 | 10.08.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Европейското първенство по футбол не е помогнало на хотелиерския бизнес в Париж, показват данни на компанията HotStats, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

През юни заетостта в хотелите в столицата на Франция се понижава с 16,7% на годишна база, а приходите от стая намаляват с 11,5%, въпреки домакинството на първенството.

Понижението се обяснява с отлива на туристи след терористичните атаки от ноември 2015 г. Още преди тях обаче хотелите в Париж страдаха от спад на заетостта. 

От началото на годината приходите от хотелска стая в града се понижават с 44,4% до 51,95 евро, сочи статистиката.

Ситуацията е коренно различна в сравнение с Милано, което през миналата година беше домакин на световното изложение Expo. То привлече повече от 20 млн. посетители от над 150 държави.

През юни печалбата от стая в хотелите в Милано намалява 38,3% на годишна база, а приходите от стая – с 28%. Нивата им обаче се връщат към нормалните си равнища, тъй като през миналата година индустрията отчете рекордни приходи и печалби. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
то европейското не се проведе само в Париж, ами в още 8 града (ако не се лъжа в бройката). пак безсмислена статия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още