IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в хотели в Европа също намаляват през първото тримесечие

Въпреки спада тримесечието е второто най-силно за последното десетилетие

11:56 | 24.05.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвестициите в хотели в Европа също намаляват през първото тримесечие

Обемът на инвестиции в хотели в Европа през първото тримесечие на годината намалява с 30% на годишна база до 3,7 млрд. евро, отчита консултантската компания CBRE.

Въпреки отчетеното понижение обаче тримесечието е второто най-силно за този пазарен сегмент за последното десетилетие, отбелязва консултантската компания. Първото тримесечие на миналата година беше рекордно за сектора, припомнят експертите.

Делът на инвестициите в хотели се увеличава до 8 на сто от общия обем на инвестициите в бизнес имоти, отчита компанията. 

Най-бързо развиващият се и атрактивен пазар на хотели в Европа е Германия, посочват експертите. Обемът на инвестициите в хотели в страната отчита годишен ръст от 17 на сто през първото тримесечие до 750 млн. евро, като германският пазар детронира Великобритания от лидерската ѝ позиция в сегмента.

Същевременно за първите три месеца на годината обемът на инвестициите в хотели на Острова се свива с 58 на сто. Голяма част от инвеститорите изчакват резултатите от референдума за членството на страната в Европейския съюз (ЕС).

Ръст на инвестициите в хотели повече от два пъти е отчетен в Италия за периода, сочат данните на компанията. Същевременно във Франция обемите се свиват с 48% до 206 млн. евро, което се обяснява с атаките в Париж от ноември миналата година.

Експертите очакват ръстът от приходите на стая да се задържи през тази година, както и увеличението на капиталовите стойности на активите в сегмента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още