IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаци продават имоти в Черна гора на половин цена

Дори и по-ниските цени обаче не успяват да привлекат купувачи

12:02 | 28.08.15 г. 8
<p>
	Будва. <em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Будва. Снимка: freeimages.com

Руски граждани продават недвижими имоти в черногорския курорт Будва на половин цена, пишат сръбски медии, като се позовават на информация от брокер на имоти от град Петровац. Той е говорил с руснак, който продава седем апартамента на цена по 1700 евро за кв. метър, макар да ги е придобил за 3500 евро на "квадрат". Но дори и два пъти по-ниската цена засега не успява да привлече купувачи. Освен това за времето, през което имотите са негова собственост, са се натрупали данъци за 25 хил. евро, пише руският сайт BalkanPro.ru.

Брокери разказват, че в Будва има голям избор от вили за продажба, особено около плажа "Яз", както и в Бечичи. Купувачите лесно могат да намерят голям имот с площ от 200 до 300 кв. м с басейн на цена от 200 хил. до 300 хил. евро. Наблюденията на местните агенции обаче сочат, че имотите за продажба са много, но клиентите на пазара - малко.

„Вече забравих времето, когато в офиса идваха купувачи с по 100 хил. евро. Лошо се реализират и апартаменти, и земя, и къщи в Черна гора. И новите, и старите“, коментира Душан Ранкович, собственик на агенцията за имоти Kamin Nekretnine в Будва.

Икономическата криза е една от главните причини за слабите продажби, обясняват експерти. Но има и друг фактор, допълват те – нереалната стойност на имотите. Ако преди 2-3 години сегашните стойности са били актуални, днес потенциалните купувачи не ги приемат.

Според брокерите в Будва няма яснота кога ще се промени ситуацията. Досега продавачите упорито държат цените на имотите, макар и никой да не ги плаща. Още по-интересно е обаче, че предприемачите продължават да строят апартаменти в Будва и други градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 1
mick
преди 8 години
Хубаво е да се види, за какъв квадрат става дума. Сигурен съм не е "български" т.е. в с включени всякакви други части. Става дума за чиста жилищна площ. иначе няма как да излезе сметката - 200 квадрата - 200 хил. евра, че и с басейн. Тук и басейна ще го включат в квадратурата ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
nocalled
преди 8 години
не са лоши да ге тия цени ...3500е на квадрат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 1
Nikola666
преди 8 години
Бил съм в Черна гора, ни бих казал че е както го описваш.Иначе наистина има друга причина. Падането на цената на рублата на половина прави цената на имота двойно по-скъп в рубли. И рестрикциите на някои държавни служители да напускат Русия или да искат предварително разрешение също оказва влияние.Иначе черногорците много си бяха повярвали. Като бях там ми обясняваха че най-голямата военноморска база останала им от социализма ще я правят на пристанище за супер яхти. И даже някакъв арабски шейх казал "монте карло или монте негро, все тая". Горката женица дето раздуваше тази история очевидно не беше виждала Монако през живота си, та наистина си вярваше.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 1
Людени
преди 8 години
Цитат : "Досега продавачите упорито държат цените на имотите, макар и никой да не ги плаща."Пита се : какво държат продаващите ??Игра на думи ли е само .... или балон при активи ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 10
Forex Master
преди 8 години
Абе много *** тези руснаци бе.... Да продават на половин цена.... Не мое ли да купим от тях на половин цена и веднага да продадем на цяла цена?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 0
gabarduk
преди 8 години
ми набутали са се.за 3500Е квадрата :) да бяха купи в ВГ далеееееч по евтинко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 12
0pk
преди 8 години
Не купуваха на времето имоти в Крим, а в американския протекторат Черна гора. На ви сега възвращаемост на инвестициите :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Доста глупаво е това да се оправдава само с икономическата криза. 100% има друга причина. Черна Гора е много красиво място но е пълно с престъпници, беззаконието е сигурно по-зле от при нас, а златния ланец и крадения мерцедес - стандарт. Не зная как са решили да скубят чужденците но явно бягат и едва ли е само заради кризата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още