IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници*

След затварянето на сесията се очакват отчетите на IBM и Netflix

17:58 | 17.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с леки понижения в понеделник, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава съвсем леко, като McDonald's и Merck натежават най-много. В широкият индекс S&P 500 най-незадоволително се представят енергийните компании. В технологичния бенчмарк Nasdaq Apple отчита спад от 0,4% в цената на акциите си.

Bank of America и производителят на детски играчки Hasbro бяха сред първите компании, обявили финансовите си отчети преди отварянето на сесията. 

Американският производител на играчки Hasbro отчете по-високи приходи и печалба за тримесечието от очакваното, подпомогната от силното търсене на принцесите на Disney, на куклити на героините от филма „Замръзналото кралство“, както и на тролчетата. Нетните приходи от играчки, насочени към момичета (вторият най-голям бизнес на Hasbro), са скочили с 56,7% през третото фискално тримесечие, завършило на 25 септември. Този ръст се дължи на повишеното търсене на горепосочените кукли, така и на играчките с марки Baby Alive и Furby.

Bank of America, която е вторият по големина кредитор в САЩ по обем на активите, отчете ръст на печалбата през третото тримесечие от 7,3%. Ръстът е по-висок от прогнозирания от анализаторите и се дължи на по-добрите приходи от търговия с инструменти с фиксирана доходност и по-ниските разходи, предава Bloomberg TV Bulgaria.

След затварянето на сесията се очакват отчетите на IBM и Netflix.

През миналата седмица инвестиционните банки JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo отчетоха по-добри резултати, що се отнася и до печалбите, и до приходите.

В сферата на макроикономиката индустриалното производство в САЩ се връща към ръст през септември, като повишението на месечна база е 0,1 на сто.

По-късно в понеделник се очаква изказване от страна на Стенли Фишер, вицепредседател на Федералния резерв на САЩ.

Доходността по държавните облигации се понижава леко, но остава на сравнително високи нива, като тази по 10-годишните ценни книжа е 0,82%, а тази по 10-годишните облигации е 1,77%.

Доларът поевтинява леко спрямо кошница валути, като едно евро се обменя за малко под 1,10 долара, а курсът на йената е малко под 104 йени за долар.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поевтиняват с над 1% до съответно 49,78 долара за барел и 51,41 долара за барел.

Цената на златото е почти без изменение на ниво 1 255,05 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:35 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още