IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Boeing дават силен положителен импулс на индекса Dow Jones*

Корпорациите в сферата на отбраната също отчитат поскъпване на акциите си, след като президентът Доналд Тръмп представи стратегията си за войната в Афганистан

18:18 | 22.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещият борсов индекс в САЩ Dow Jones Industrial Average се повишава с над 120 пункта, като Boeing дава най-голям импулс за тази динамика, съобщава CNBC. Акциите на авиогигантът поскъпват с 1,3%, след като компанията спечели поръчка от правителството за ново поколение системи за интерконтинентални балистични ракети.

Корпорациите в сферата на отбраната също отчитат поскъпване на акциите си, след като президентът Доналд Тръмп представи стратегията си за войната в Афганистан. Той посочи, че бързото изтегляне на военните от страната ще създаде вакуум, който терористите веднага ще запълнят.

Борсово търгуваният фонд U.S. Aerospace Defence ETF поскъпва с 0,8%.

Широкият индекс S&P 500 се повишава с 0,6 на сто, като най-добре се представят информационните технологии и финансовите компании.

Технологичният бенчмарк Nasdaq расте с 1 на сто и е напът да прекъсне тридневната губеща серия.

Инвеститорите следят дълговите пазари и се готвят за симпозиума в Джаксън Хол, щата Уайоминг, по-късно тази седмица, където се очакват коментари на редица централни банкери. Форумът започва в четвъртък вечерта.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повишава до 2,204%, а тази по 2-годишните книжа расте до 1,326%.

Златото поевтинява с 0,38% до 1 291,74 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,86% до 47,94 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст от 0,46% до 51,90 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1764 долара, а курсът на йената е 109,30 йени за долар.

*Данните са актуални към 18:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още