IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street поевтиняват в последния борсов ден от януари*

В понеделник Тръмп подписа изпълнителна заповед за драстично свиване на регулациите, но инвеститорите се фокусираха върху указа за ограничаване на имиграцията

17:59 | 31.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси поевтиняват в последния борсов ден от месеца, като инвеститорите продължават да анализират поредицата мерки от страна на Белия дом и корпоративните отчети, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 90 пункта, катo Boeing и Caterpillar натежават най-много. Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,3%, като индустриалните компании повеждат секторите, които се търгуват на червена територия. Технологичният бенчмарк Nasdaq изтрива 0,4% от стойността си.

„Това е пазар, който е малко разочарован, тъй като не е чул много от това, което първоначално развълнува инвеститорите“, казва Куинси Кросби, пазарен стратег в Prudential Financial, имайки предвид предложените от Доналд Тръмп понижения в данъците, повече правителствени разходи и дерегулации.

В понеделник президентът подписа изпълнителна заповед, която цели драстично свиване на регулациите, но инвеститорите по света се фокусираха върху указа от петък за ограничаване на имиграцията.

„Вследствие на гнева около развиващата се имиграционна политика на правителството вероятността Доналд Тръмп и републиканците бързо да приемат пакет за фискални стимули намалява значително“, коментира Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities.

Компанията за спортни дрехи и аксесоари Under Armour отчете спад в цената на акциите си от над 20%, след като не отговори на очакванията за печалбата и продажбите.

Енергийният гигант Exxon Mobil също не оправда прогнозите. През последното тримесечие на 2016 г. компанията е загубила 2,3 млрд. долара.

След затварянето на сесията финансовите си резултати е публикува Apple.

В сферата на макроикономиката разходите за труд в САЩ се повишават с по-малко от очакваното, а именно с 0,5% на тримесечна база.

Бизнес активността в региона на Чикаго се забавя, като индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се понижава от 53,9 пункта през декември до 50,3 пункта през януари.

Федералният резерв на САЩ започва днес двудневното си заседание и в сряда се очаква да публикува изявлението си. Няма да има макроикономически прогнози, нито пресконференция на управителя на Джанет Йелън.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,51% до 52,90 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст в цената от 0,89% до 55,81 долара за барел.

Златото поскъпва с 1,61% до 1 215,25 долара за тройунция.

Еврото поскъпва и се обменя за 1,0758 долара, а йената поскъпва до 112,34 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:45 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още