IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници*

По-добрите от очакваните данни за новите назначения в САЩ през октомври не успяват да дадат силен старт на борсовата сесия

17:43 | 04.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в сряда, изпитвайки затруднения да отбележат трети пореден ден повишения, съобщава CNBC.

Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Secirities, посочва, че през деня се очакват изказвания на редица управители на Федералния резерв – Стенли Фишер, Уилям Дъдли и председателя на централната банка Джанет Йелън. Коментарите на централните банкери се следят внимателно от инвеститорите, защото може да подскажат кога по-точно институцията смята да вдигне лихвените проценти.

Преди старта на търговията Лейл Брейнард, също управител във Фед, заяви, че политиката на централната банка е изключително зависима от макроикономическите данни, които предстои да бъдат публикувани.

В сутрешната търговия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва спад от 29 пункта (0,17%) до 17 980 пункта, като Microsoft застава начело на компаниите с поскъпване на акциите. Най-незадоволително се представи UnitedHealth.

Широкият S&P 500 се понижава с 4 пункта (0,21%) до 2 105 пункта, като фирмите в здравеопазването повеждат осемте сектора, които записват спадове, а акциите на компаниите за комунални услуги и тези в IT сектора се търгуват на положителна територия.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отчита спад от 5 пункта (0,09%) до 5 140 пункта.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка декември се понижават с 49 цента до 47,41 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Златото поскъпва с 2,30 долара до 1 116,40 долара за тройунция.

Доходността по държавните облигации не отчита особена промяна в сравнение с вторник, като тази по 10-годишните ценни книжа е 2,21%, а по 2-годишните – 0,78%.

Доларът се търгува с повишения спрямо основните си конкуренти, като еврото се обменя за 1,08 долара, което е най-ниското ниво от август. Курсът на йената е 121,42 йени за долар.

Частната изследователска компания ADP публикува в сряда данни за новите назначения извън земеделския сектор - 182 000, което е малко над прогнозите за 180 000 души. CNBC посочва, че ръстът се забавя спрямо септември, както и че на годишна база се наблюдава спад от 21% в новите назначения.

Същевременно данните за търговския баланс показват, че дефицитът през септември възлиза на 40,8 милиарда долара, което е най-ниското ниво от седем месеца насам, отбелязва Ройтерс.

*Данните са актуални към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още