IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси не намериха единна посока

Търговията днес беше по-кратка заради Бъдни вечер

20:33 | 24.12.15 г.
Американските индекси не намериха единна посока

Американските индекси не намериха единна посока по време на сесията си на Бъдни вечер, запазвайки голяма част от ръстовете, които отбелязаха през последните дни, пише CNBC.

Основните индекси в САЩ завършиха седмицата с 2,5% и повече нагоре в най-добрата си седмица от тази, която завърши на 20 ноември.

S&P 500 се опита да излезе на зелена територия, след като компаниите от сферата на здравеопазването и финансите се радваха на успехи в средата на сесията.

Nasdaq се търгуваше с ръстове, благодарение на поскъпването на акциите на производителите на чипове и биотехнологичните компании. Dow Jones Industrual Average също се отправи към зелена територия благодарение на Walt Disney и DuPont.

Енергийните компании загубиха около половин процент в средата на деня и натежаха най-много върху резултатите на S&P. Те не успяха да запазят ръстовете си от над 5% от изминалата седмица. От началото на годината досега секторът отбеляза повече от 20% спад и е най-зле представящият се в S&P 500.

Chevron отбеляза спад с повече от 1%, а Exxon Mobil - с над 0,5%. Последната натежа най-много на Dow Jones Industrial Average.

Американския суров петрол WTI поскъпна с повече от 50 цента, достигайки близо 38,10 долара за барел, а Брентът се търгуваше за 38,05 долара за барел.

Днешната сесия беше съкратена заради Бъдни вечер, а в петък ще остане затворена по случай Коледа.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ е около 2,25%, а тази по 2-годишните облигации достигна близо 1%.

Фючърсите на златото поскъпнаха със 7,30 долара до 1075,60 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още