IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси завършиха сесията с ръстове

Nasdaq се изкачи до психологическата граница от 5000 пункта

23:32 | 22.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските индекси записаха ръстове във вторник, подкрепени от известното стабилизиране на цените на петрола и възстановяването на силно засегнатите области на пазара през тази година, пише CNBC.

Основният индекс Dow Jones Industrial Average приключи търговията със скок от 166 пункта, след като по време на следобедната търговия се покачи с близо 200 пункта. Caterpillar отбеляза ръст от 5% и допринесе най-много за увеличението. Транспортните компании пък записаха ръст от 1,5%, като водеща се оказа Ryder System.

Индексът S&P 500 за кратко се търгуваше с 1% нагоре, а енергийните компании се оказаха сред най-добре представилите се днес. От началото на годината обаче те показват най-лоши резултати в S&P и са изтрили повече от 20% от стойността си.

Nasdaq се издигна до психологическото ниво от 5000 пункта в рамките на деня. Той се представя по-зле от другите отновни индекси. Apple не се представи достатъчно добре днес, както и Amazon и Express Scripts, които записаха леки спадове.

Днес Министерството на търговията на САЩ обяви, че ръстът на БВП на страната през третото тримесечие е леко ревизиран в низходяща посока. Американската икоомика нараства не с 2,1%, а с 2% през периода. При първото четене експертите съобщиха за 1,5% ръст на БВП.

Доларовият индекс записва лек спад, като едно евро се обменя за 1,095 долара, а курсът на йената е 121 йени за долар.

Доходността по държавните облигации отчете ръст. Тази по двегодишните книжа достига 0,96%, а тази по 10-годишните – 2,23%.

Сред важните новини в корпоративния свят е планираното обявяване на отчета на Nike след края на сесията. Акциите на компанията се търгуваха с 1% нагоре в средата на деня и са сред най-добре представящите се в Dow от началото на годината досега, с ръст от 35%.

Цената на книжата на Chipotle продължава да спада, като в средата на търговията днес се сви с 4,5%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още