IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп и неговият имиграционен план

Система ще следи чужденците с изтекли визи да напуснат САЩ, но не е ясно как ще бъдат депортирани незаконните имигранти в страната

10:01 | 28.08.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Доналд Тръмп и неговият имиграционен план

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп се опита да даде повече подробности за имиграционния си план, пише New York Times. По време на реч в Айова той съобщи, че освен нелегалните имигранти в страната, по-внимателно ще бъдат следени и чужденците с временни визи.

Тръмп обеща система, която стриктно да следи дали чужденците с визи напускат страната преди изтичането на разрешителното им за пребиваване.

Засега обаче кандидатът на Републиканците не дава ясен отговор какво ще стане с имигрантите без документи, които вече са в САЩ, коментира изданието. Той само обясни, че няма ясна бройка на тези хора, защото липсва контрол, но и обеща, че още от първия си ден в Белия дом да започне работа да гони незаконните имигранти, които са извършили престъпление в САЩ.

За незаконните имигранти, които не са извършили престъпление, системата на Тръмп за депортиране остава неясна, допълва NY Times.

По отношение на схемата за проследяване на визи Тръмп обясни, че тя ще гарантира, че хората с изтекъл срок на визите ще бъдат извеждани от страната.

Тази идея е подкрепяна от повечето републиканци, включително и от Джеб Буш, който беше един от основните конкуренти на Доналд Тръмп за номинация за кандидат на партията за президент на САЩ.

В последните седмици кандидатът на Републиканците започна да смекчава позициите си за нелегалната имиграция в страната. Този ход може да му донесе поддръжката на по-умерени гласоподаватели, но и да отблъсне негови поддръжници, коментират анализатори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Явно системата има пропуски...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
lyusien
преди 7 години
Тръмп дори не знае че такава система вече съществува Всеки които влеза в страната с виза още на летището се отбелязва кога трябва да напусне и ако не го направи попада по ударите на емигрантско законодателство Не са необходими вече някакви лисчета Всичко е елктронно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още