IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед удължи крайния срок за капиталовите планове на редица банки

Институциите вече имат време до 5 януари 2015 г., за да изгладят слабостите, открити от щатската централна банка

19:55 | 24.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фед удължи крайния срок за капиталовите планове на редица банки

Федералният резерв на САЩ (Фед) удължи крайния срок за повторното внасяне на капиталовите планове на Citigroup Inc., HSBC North America Holdings Inc., RBS Citizens Inc. и Santander Holdings USA Inc., предава Bloomberg.

Първоначално определеният краен срок за това – 26 юни, ще бъде изтеглен до 5 януари 2015 г. Това е датата, на която ще се предоставят капиталовите планове за годината.

Регулаторите не приеха съставените планове за 2014 г. по време на всестранните капиталови анализи и прегледи, осъществени от Фед.

„Компаниите няма да могат да увеличат капитала си, докато не получат одобрение на нов капиталов план“, гласи становището на Фед. „Удълженият срок ще предостави на компаниите още време, през което да изгладят слабостите, открити от Федералния резерв.“

В края на май Bank of America внесе коригиран капиталов план във Фед. През април кредиторът съобщи за сгрешени данни относно капиталовите съотношения по време на последните стрес тестове в американската банкова система и впоследствие коригира доклада си за Фед.

Грешката, открита на 28 април, принуди BofA да се откаже от намерението си да изплаща дивиденти. Все пак щатската централна банка даде време на BofA до 27 май, за да внесе нов план. Фед има по-малко от 30, за да разгледа новия план на BofA и да излезе със становище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още