IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И трите основни борсови индекса в САЩ затвориха сесията на рекордно високи нива

Американският лек суров петрол поскъпна с над 4%

23:15 | 11.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

И трите основни борсови индекса на Wall Street затвориха сесията в четвъртък на рекордно високи нива на фона на резки повишения в цената на петрола, съобщи CNBC.

допринесе най-много за ръста на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average, a в широкия S&P 500 енергийният сектор се повиши с 1,5%.

„Смятам, че има два основния двигателя. Единият е петролът, а другият – ръстът при търговията на дребно“, казва Мериан Монтейн, старши инвестиционен анализатор в Gradient Investments.

“Имам добри развития в потребителския сектор”, казва Джей Джей Кинахан, главен стратег в TD Ameritrage. По думите му и добрите резултати за тримесечието на Alibaba помагат на пазари и показват, че потребителския сектор в Китай се представя добре. Акциите на онлайн гигантът в САЩ поскъпнаха с 6,14%.

Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 4,27% до 43,49 долара за барел след коментари от страна на саудитския министър на петрола за възможни действия за стабилизиране на цените. Международната агенция по енергетиката пък прогнозира затягане на пазара през второто полугодие на 2016 г.

Вносните цени неочаквано се повишиха през юли, като ръстът е 0,1%. Икономистите, анкетирани от Reuters, очакваха спад от 0,3 на сто.

Подадените молби за помощи при безработица се понижиха леко миналата седмица с 1000 до 266 хил.

Едно евро се обменя за 1,1139 долара, а курсът на японската йена е 101,87 йени за долар.

Златото поевтинява с 0,66% до 1 342,95 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още