IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите отвъд Океана търсят посока*

Инвеститорите се опитват да превъзмогнат несигурността в навечерието на ключовата среща на Фед, въпреки че е чак следващата седмица

17:21 | 10.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street стартират търговската сесия в четвъртък с леки изменения. Инвеститорите се опитват да превъзмогнат несигурността в навечерието на ключовата среща на Федералния резерв на САЩ следващата седмица, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава с едва 0,02%, или с 4 пункта, до 16 257,58 пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с минималните 0,08% до 1 940,13 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite за момента добавя 0,06% към стойността си до 4 759,31 пункта.

„Хората са леко нервни за следващата седмица, въпреки че събитието не е днес“, коментира главният пазарен стратег във Wunderlich Securities Арт Хоугън, правейки препратка към срещата на американските централни банкери.

След двудневното си заседание на 16 и 17 септември Фед може да вдигне краткосрочните лихвени проценти за пръв път от повече от 9 години насам, като пазарите тръпнат в очакване.

Данните от деня показват, че през седмицата, приключила на 5 септември. първоначалните молби за помощи при безработица спадат с 6 хил. до сезонно изгладените 275 хил. Актуалните данни на Министерството на труда на САЩ разкриват, че това е 27-та поредна седмица, в която броят остава под границата от 300 хил., което се свързва със заздравяването на пазара на труда.

Отделно, цените по вноса и износа записват най-големите си спадове от 7 месеца насам.

На корпоративния фронт акциите на Apple поскъпват с 0,8% до 111,03 долара след снощното събитие, на което компанията представи нови продукти.

Производителят на спортни облекла Lululemon Athletica изненада приятно с печалбата на акция през второто тримесечие, като ръстът от 6% на приходите и продажбите в разработените магазини също се оказва над прогнозите. Въпреки това книжата на компанията поевтиняват с 9,8% до 57,81 долара за брой.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се повишава до 2,22%, а тази по 2-годишните се понижава до 0,73%.

На валутните пазари курсът на долара е без промяна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Курсът на еврото спрямо долара е близо до 1,12 долара, а на йената – до 121 йени за долар.

На пазарите на суровини фючърсите върху лекия суров петрол с доставка през октомври поскъпват с 40 цента до 44,55 долара за барел. Контрактите върху златото също поскъпват - с 8,40 долара до 1 110,40 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 8 години
кои хора са нервни?високочестотните роботи ли?като са нервни да си земат 2 седмици по4ивка и да гледат само
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още