IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клинтън води пред Тръмп с 11 процентни пункта

Преднината на Клинтън е почти същата като преди седмица

09:54 | 11.06.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хилари Клинтън води на Доналд Тръмп с 11 процентни пункта в надпреварата за президентския пост в САЩ, сочи допитване на института Ipsos за Ройтерс.

Онлайн допитването е извършено от понеделник до петък и показва, че 46 процента от анкетираните потенциални избиратели подкрепят Клинтън, 34,8 процента са за Тръмп, а 19,2 процента не поддържат нито един от двамата за вота на 8 ноември.

Преднината на Клинтън е почти същата като преди седмица, когато още не беше събрала достатъчно делегати от първични избори за спечелване на номинацията на Демократическата партия и преди Тръмп да си навлече критиките на лидерите на двете партии за допускане на пристрастност у американски съдия от мексикански произход.

Тръмп смята, че съдията Гонсало Куриел е предубеден срещу него в дело за измама във вече закрита платена бизнес школа на милиардера заради предложението на кандидата на Републиканската партия да се изгради стена между САЩ и Мексико. По-късно Тръмп добави, че съдии мюсюлмани също може да са предубедени срещу него заради обещанието му временно да забрани достъпа на мюсюлмани в САЩ.

Тези изказвания на Тръмп му костваха остри критики от високопоставени републиканци, сред които председателят на Камарата на представителите Пол Райън и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл. Впоследствие Тръмп заяви, че повече няма да коментира съдията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 7 години
"Бомбардировките на България са поредица от нападения срещу София и други български градове и села от британските ВВС и ВВС на САЩ, по време на Втората световна война, от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г.Въпреки че е част от Тристранния пакт, България не участва в бойни действия и винаги категорично отклонява такива искания на Германия. На 12 декември 1941 г. Великобритания първа обявява война на Царство България, на другия ден Царство България, не можейки да направи друго, отговаря със същото.[20]"Бомбардировките на англо-американските въздушни сили засягат най-тежко София. Ударени са граждански обекти, като: Александровска болница (напълно са разрушени южните болнични крила заедно с лекарите в тях), "" Когато бащата непрекъснато е упражнявал насилие над майката, а може би в един момент и над дъщерята, когато порасне, момичето става склонно да позволи и приеме такава форма на насилие и в бъдещата си връзка."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
Към американофилите: "Ако имате излъчване на жертва, много вероятно е да привлечете два типа хора добри самаряни или социопати. Хора, които ще изпитат съчувствие към вас и ще пожелаят да ви помогнат, и хора, които ще ви използват за своите цели."Мислете с добро за Америка когато народа ви РАСТЕ и просперира а не обратното! Само тогава връзката с Америка би могла да се нарече взаимоизгодна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
При жертвите на насилие: Пример: " Когато бащата непрекъснато е упражнявал насилие над майката, а може би в един момент и над дъщерята, когато порасне, момичето става склонно да позволи и приеме такава форма на насилие и в бъдещата си връзка."===Всяка прилика с амереканофили е случайна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
Някой изживява емоцията на привържениците на английските клубове в България. Радват се или плачат за успехите или неуспехите на чужди отбори а тези от собствената им държава тънат в л*****на. Винаги ми е било интересно подобно психо отклонение. :)))) Редовите американци поставят държавата им в Африка до Буркина Фасо а жителите и м**ни но *** са силно развълнувани от радостите и тегобите на господарите си! :))))) Ама то е така когато болшинството от тях чистят тоалетните им поради невъзможност да оцелеят в собствената си държава. Условен рефлекс са придобили към господарите. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 11
copper
преди 7 години
ревете, тръмпанари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
buratino21
преди 7 години
Онлайн допитване? Сериозна работа - те и във вестник Шок всяка седмица правят онлайн допитвания и според тях бъдещия президент тука е Волен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още