IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата в американската търговия на дребно продължава да взима жертви

До края на годината е възможно да бъдат затворени 8 640 магазина, което ще надмине пиковите нива през 2008 г.

13:11 | 09.04.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кризата в американската индустрия за търговия дребно взе още няколко жертви тази седмица, след като няколко магазина с цени в двата края на спектъра обявиха, че затварят врати, пише Bloomberg.

Веригата за обувки Payless Inc. обяви фалит и заяви, че планира да затвори стотици свои магазини. Модната компания Ralph Lauren също съобщи, че ще затвори основния си магазин Polo на Пето авеню в Ню Йорк, ще преразгледа електронната си търговия и ще намали работните места като част от плана за преструктуриране на стойност 370 млн. долара.

„Магазинът на Пето авеню беше символ на старомоден лукс, който вече не резонира с днешните купувачи“, обясниха от компанията.

Следващата жертва може да бъде марката за тийнейджърска мода  Rue21. Веригата, която има около 1000 магазина, се готви да обяви фалит още в края на този месец, разкриха запознати източници. Само преди няколко години тя бе продадена на компанията Apax Partners за около 1 млрд. долара.

„Това е индустрия, която все още търси отговори“, коментира Ноел Хъбърт, анализатор в Bloomberg. Според него много молове могат да преосмислят политиката си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 32 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
За всички неразбиращи тук защо акциите на Амазон са толкова скъпи - графиката в края на статията е много илюстративна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 37 rate down comment 0
thunder84
преди 7 години
Проблем може да има с Commercial Real Estate и Commercial Mortgage-Backed Securities , които банките в САЩ много харесват след кризата . ФЕД ги включва в стрес тестовете тази година .Не знам защо ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 4
lyusien
преди 7 години
И чак пък криза в търговията на дребно ? Просто света се променя Затварят се традиционните магазини но електронната търговия процъфтява Просто хората трябва да свикнат с промените в света Но и традиционните магазини и молове си имат своето място Така че по спокоино
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 47 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Нормалните човешки потребности не са толкоз големи колкото им се ще на производители и търговци. Нали свръхпотреблението и консумизмът ше затрият планетата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още