IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq постигна нов рекорд

Цените на петрола отстъпиха след четири поредни сесии на ръст

23:08 | 16.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nasdaq постигна нов рекорд в днешната сесия, но Dow Jones и S&P 500 отбелязаха минимални спадове. Настроенията на Wall Street не успяха да се канализират в една посока, тъй като инвеститорите продължават да оценяват новините от Вашингтон, пише CNBC.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 0,01% до 20 979 пункта. Най-силен натиск върху индекса на сините чипове оказаха акциите на UnitedHealth Group, Nike и Pfizer, които поевтиняха със съответно 1,99%, 1,84% и 1,57%.

S&P 500 изтри 0,07% до 2 400 пункта. От секторите в състава на индекса най-силен спад отбелязват акциите на компаниите за комунални услуги – 0,8%, и телекомите – 0,6%.

Nasdaq нарасна с 0,33% до 6 169 пункта.

Здравните акции също се нареждат сред най-губещите заради неяснотите около бъдещото ново здравно законодателство.

Цените на петрола приключиха със спадове в днешната сесия след четири поредни сесии на ръст, съобщава MarketWatch. Инвеститорите се опасяват, че удължаването на споразумението на ОПЕК за намаляване на добивите няма да е достатъчно за ребалансирането на пазара.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през юни поевтиня с 19 цента (0,4%) до 48,66 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Юлските контракти на сорта брент поевтиняха със 17 цента (0,3%) до 51,65 долара за барел.

Днес и Международната агенция за енергетика коментира, че свиването на производството вероятно няма да е достатъчно да се понижат глобалните запаси.

Същевременно златото отчете пета поредна сесия на ръст, подкрепено от спада на долара на валутните пазари. Инвеститорите засилват интереса си към благородния метал като убежище заради скандала с класифицираната информация, в който се забърка американският президент Доналд Тръмп.

Фючърсите на златото със срок на доставка през юни поскъпнаха с 6,4 долара (0,5%) до 1 236,4 долара за тройунция. Това е най-високо ниво от 3 май, според данни на FactSet.

Доларовият индекс, който отчита динамиката на зелените пари спрямо кошница от валути, се понижава с 0,8% до нива, невиждани от 9 ноември – ден, след като Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още